top of page

Bollen är satt i rullning

I flera år har jag varit öppen med att jag vill bli författare och att jag faktiskt jobbat på det. Av och till :-) En högst medveten strategi. Ett sätt att signalera till mig själv i megafon på sociala medier, bland kompisar, grannar och kollegor vart jag är på väg. Att det är på riktigt.

Inte för att primärt söka bekräftelse från andra (även om det så klart är härligt att få!) eller verka lite "frän" för att jag försöker skriva min första bok. Nej, för att jag inte ska komma undan om jag får för mig att jag inte kan göra det här. Någon från något håll kommer alltid att fråga hur det går med boken och det är superbra!


Ibland slår det mig på riktigt vad det är jag försöker göra och och hur självklart det blivit för mig att jag ska lyckas. På något sätt. "Herregud" tänker jag. Dessutom har jag på mindre än ett år fått så många skrivande kompisar via Instagram, varav några under tiden även debuterat som författare och några kommer helt säkert att göra det under de närmsta två åren. Och där, bland dem i dessa sammanhang spankulerar jag på nätet :-) Knäppt.


Den här eländigt långsamma och skitsvåra sysselsättningen måste verkligen vara sann kärlek, eftersom otåliga jag inte kan låta bli. Ett manus/en bok är inget de flesta bara nyser ut och ibland, som nu, är det hälsosamt att se tillbaka på vad som faktiskt hänt:


1. Ett första utkast/råmanus blev klart i januari/februari 2017 efter många års "on-off"-skrivande.(Kanske mitt stoltaste ögonblick hittills!)

2. I maj 2018 drog jag igång mitt Instagramkonto @forfattaranneli (liksom!)

2. Redigerade manuset ett par gånger.

3. Tvingade mig själv (tack och lov) att våga skicka ut det till testläsare i juni 2018.

4. Redigerat järnet. Rejäl omskrivning under september och oktober 2018.

5. Skickade manuset till lektör i slutet av oktober 2018.

6. Påbörjade ett nytt fristående manus (synopsis, karaktärsbeskrivningar och lite flödes-/fulskrivning) mellandagarna 2018.

7. Jobbade arslet av mig med fjärde redigeringen efter lektörsutlåtandet - mitten av november 2018 till mitten av januari 2019. Det största jobbet hittills, redigeringsmässigt.

8. Skickade manuset till lektörsutbildningen och hade tur att få det utvalt och överlämnat till en blivande lektör.

9. Byggde en hemsida och startade blogg i samma förmätna namn som Instagramkontot, under januari 2019. Med förmätet menar jag att det säkert anses av vissa som inte okej att kalla mig för författare innan jag ens givit ut/fått en bok publicerad.


Snart kommer ett nytt lektörsutlåtande följt av en femte redigering. Ser fram emot det.


Ja just det ja - jag har ju tagit tjänstledigt i sex månader också för att komma framåt med min ambition!


Nog måste jag konstatera att jag satt bollen i rullning. Ganska bra fart har den dessutom fått och det kommer inte att gå långsammare. Med risk för att bli spottad på så måste jag ändå ta mod till mig och säga: livet är liksom nu, så det är nu det går att försöka göra saker...inte sen.


So long!


/A

113 visningar1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla

Spelare i B-laget?

När jag står utan kontrakt med ett etablerat bokförlag men startar ett eget och ger ut min bok den vägen - betraktas jag då inte som en “riktig” författare? Är jag en envis wannabe, oförmögen att ins

1 Comment


Lycka är lyckas och det gör du naturligtvis! Låt mig veta framöver. Är Fritt Fall ute så jag kan köpa ett ex?

Like
bottom of page