top of page

Nomineringsfrukost på Dramatenbaren!

I onsdags, 24:e april, hade jag den stora glädjen att få delta vid nomineringsfrukosten för "Årets bok" på Dramatenbaren i Stockholm! Det är fjärde året som "Årets bok" går av stapeln och Bonniers bokklubbar som står bakom.


En jury nominerar tolv böcker som kan vinna utmärkelsen Årets bok och sedan är det upp till oss läsare att rösta på vår favoritbok. Vinnaren presenteras på Bokmässan i Göteborg i slutet av september i år.


Något har hänt med mig. Något som gör att jag tvingar mig att ta för mig, våga fråga och trotsa rädslor och ängslan. I stunden är det ganska obehagligt (så klart) men belöningarna - aaaah! Varför drar jag upp detta? Jo, det ska jag så klart berätta för dig.


För några veckor sedan såg jag information om pressfrukosten/nomineringsfrukosten på internet. Jag tänkte "åh det hade varit kul att få vara med där". Sedan tänkte jag "det kanske jag kan få?" och drog iväg ett mejl till ansvariga utan att tänka så mycket mer. Dagen efter fick jag en inbjudan i vilken det stod att jag fick ta med mig en vän också. Nervös? Eh ... ja. Glad? Ja!

Genast bjöd jag med min förvattarkompis Aline Lilja Gladh och hon tackade ja!


Så gick det till när jag såg till att få uppleva en mysig och avslappnad frukost på Dramatenbaren i självaste Kungliga Dramaten i Stockholm. God frukost, samtal med nya bekantskaper, span på några kända ansikten och första parkett vid avslöjandet av de nominerade böckerna. Radioprofilen Titti Schultz var konfrencier och skötte det med den äran. Dessutom tog jag mod till mig och gick fram till två av mina favoitbokpoddare Kattis och Fia - En förbannad podd! De bet mig inte någonstans. Så klart supertrevliga :-)


Tänk vilka roliga saker som kan hända när man vågar pressa sig ut ur sin trånga lilla låda. Nu ska jag fortsätta pressa. Redigera manus så jag kan pressa mig ytterligare och visa upp min bok för världen någon gång.


So long!


/A


55 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Tala är silver, skriva är platina

För en vecka sedan åkte jag och min skrivkompis Stina på skrivhelg! Den första någonsin för oss båda och valet föll på Linköping. Att två dygn kan innehålla otrolig produktivitet och fokus, samtidigt

Drömmigt

Att skapa rätt förutsättningar för att jobba mot ett mål är lättare sagt än gjort, men man får göra så gott man kan. I mitt fall har målet länge varit att skriva böcker. Inte en - många. Jag är ute ef

Commenti


bottom of page