top of page

Drömmigt

Att skapa rätt förutsättningar för att jobba mot ett mål är lättare sagt än gjort, men man får göra så gott man kan.


I mitt fall har målet länge varit att skriva böcker. Inte en - många. Jag är ute efter ett författarskap och brist på idéer finnes icke i min hjärna.


Förutsättningen för att skriva en bok till att börja med är bland annat tid. Det som så många av oss känner att vi har för lite av trots att alla har samma pott oavsett vilka vi är eller vad vi gör. Så hur har jag gjort och hur gör jag för att skapa rätt förutsättningar för just mig?


Det avgörande beslutet för mig har varit att i regel strunta i att se på TV på kvällarna. Både under min tid som anställd och nu (trots att jag får loss skrivtid även på dagarna).


En annan sak är att ordning och renlighet hemma har fått stryka på foten. Åtminstone jag har inte energi och tid till också det hela tiden, när jag ska göra det jag måste och vill för att nå mitt mål. Jag får ryck och rensar, städar och organiserar....ibland.


En tredje faktor är att jag har sökt mig till skrivande och läsande sammanhang. Instagram har verkligen varit en port rakt in i just det, vilket jag skrivit lite om i ett tidigare blogginlägg. Jag har hittat mina likar - både läsande och skrivande - även om vi inte skriver eller läser inom samma genre. Men vi läser och vi skriver, våndas och hoppas, tvivlar och klappar oss för bröstet (emellanåt). Förståelse, boost, peppande, givande och tagande av hjälp och känslan av att vara en del av ett sammanhang trots att jag sitter själv och hittar på mina historier. Lovely!


I år har jag många trevligheter inbokade redan!

- Mitt livs första skrivhelg med min kompis Stina i början av april

- Feelgoodafton i Norstedts förlags regi 7:e maj i Stockholm

- Feelgoodfestivalen i Mariefred i början av augusti och sist men inte minst

- Min tredje bokmässa i Göteborg i slutet av september


Ovanstående gör mig glad bara av att tänka på det! För ett år sedan hade jag nog inte trott att jag skulle ha så mycket roligt skriv- och läsrelaterat framför mig.


En sista förutsättning (som jag vet är ren och skär lyx) - jag är tjänstledig!

Jag kan inte sluta banka in det i huvudet på dig tydligen :-) Hur det ska vara möjligt att återgå till en helt annan tillvaro efter sommaren begriper jag inte. Det är ju precis så här som jag vill att livet ska vara. Så "drömmigt".


So long!


/A

52 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Komentar


bottom of page