top of page

Long time no see!

Ojojoj! Det har gått mer än 1,5 månad sedan jag senast bloggade. Vad har hänt sedan dess?


Tisdagen den 7:e maj besökte jag tex Feelgoodafton på Rival, anordnat av Norstedts förlag och Printz Publishing. En helt fantastisk och upplyftande kväll med minst lika underbara författarsamtal på scenen! Höjdpunkten var för mig att lyssna till och att få träffa Marian Keyes och få ett par böcker signerade. Starstruck i många dagar därefter :-)


Mitt eget manusarbete har tuffat på och den 28:e maj hade jag kommit igenom min sjätte omarbetning och kände mig redo för att släppa iväg det till mina sju testläsare. Ingen enkel sak att göra kan jag lova. Skitläskigt men jag vet att det är helt nödvändigt för manusets del, att få andras kritiska ögon på sig. Fyra av de sju läsarna har återkommit med sin återkoppling och synpunkter hittills och vad bra det är. Guld värt att andra vill lägga sin tid och omtanke i MITT manus! Det är också en nypa jobbigt att inse hur vissa saker fortfarande inte går igenom/kommer fram till läsaren och hur mycket jobb som återstår. MEN ändringarna och arbetet kommer att lyfta berättelsen och öka chanserna att ett förlag tackar ja. Dessutom älskar jag ju att skriva och (faktiskt( att redigera.


Manuspausen får fortsätta tills allas respons är i hamn och GUD vad jag behöver vara ifrån min text. När jag skickade den hade jag god lust att kräkas på den. Ändå har jag börjat spalta ner saker jag tagit till mig av den konstruktiva kritiken och det jag känner att jag behöver ta tag i.


Manuset har också fått exremt positiv feedback, så pass att jag känt mig nödgad att nypa mig i armen :-) Den här formuleringen kommer tex aldrig att lämna mig:


Om du nånsin tvivlat på att du kan skriva en bok så kan du sluta med det nu på en gång. Din bok är helt fantastisk! Jag har älskat att läsa den, från början till slut.


Dessutom har mitt manus fått ett nytt namn - Fritt fall. Det känns riktigt bra!


I slutet av augusti eller under första halvan av september siktar jag på att skicka mitt manus till förlag! Vi lär höras innan dess under sommaren :-)


So long!


/A

Marian Keyes och en svettig starstruck Anneli!77 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Tala är silver, skriva är platina

För en vecka sedan åkte jag och min skrivkompis Stina på skrivhelg! Den första någonsin för oss båda och valet föll på Linköping. Att två dygn kan innehålla otrolig produktivitet och fokus, samtidigt

Långsamma puckar och krokiga rör

"Aaaah ... vilken tiiiid det tar!" En vanlig tanke som ständigt behöver hanteras och bearbetas. För som jag tidigare skrivit tar det lång tid att skriva en bok. I alla fall för mig om jag ska kunna kä

Comments


bottom of page