©2019 by forfattaranneli.se. Proudly created with Wix.com

Om mig

Namn: Anneli Olsson

Årgång: 1980

Bor: i Uppsala sedan 2008

Mina rötter: Edsbyn, Hälsingland

Familj: man och tre barn. 

Intressen: skriva, läsa, lyssna på poddar och ibland böcker, stjärnskådning (jobbar på att lära mig mitt teleskop), promenader, friluftsliv (vandring, skridskor, längdåkning, slalom), rymden...

Utbildning/tidigare erfarenheter: leg.arbetsterapeut, breddmagister i folkhälsovetenskap, konditorlärling. Läst någon entreprenörskaps- och marknadsföringskurs.

Yrke: tjänstledig domstolssekreterare för att färdigställa min feelgoodroman och komma framåt i författarambitionerna! Nybliven egenföretagare.

 

Mitt skrivande tidigare: som liten skrev jag mycket på fritiden och älskade uppsatsskrivande i skolan.

Mellan 1999 och 2010 rådde total torka bland annat på grund av universitetsstudier, rapporter och uppsatser och sedan inträdet i yrkeslivet som tog mycket kraft. 

2010 fick jag en distanskurs i 30-årspresent  av min nuvarande man - "Att skriva en roman". Sedan dess har jag skrivit till och från på mitt feelgoodmanus. Det har blivit tre barn och mycket i livet som fått komma emellan. 

Mitt skrivande nu: Under 2018 lät jag foten på gasen bli tung och under 2019 är det plattan i mattan som gäller för att feelgoodromanen ska bli klar!

Ett nytt manus till en "stand-alone" påbörjades under mellandagarna 2018 och synopsis till uppföljaren i min feelgoodserie är också under utveckling.

Drömmar som barn: i "Mina vänner-boken" från barndomen står några ambitiösa drömmar uppspaltade:

- astronaut

- upptäcktsresande eller arkeolog

- författare 

Jag har väl lagt astronaut och arkeolog på hyllan men författardrömmen kan jag visst inte släppa taget om. Upptäcktsresande vill jag nästan påstå att jag varit och blivit utan att tjäna några pengar på det förstås...

Jag läser: helst pappersböcker och älskar pocketformatet. I stort sett alla genrer går hem hos mig (förutom skräck). 

Spänning, feelgood och biografier av spännande entreprenörer finns en viss förkärlek till. Den senaste lite större läsupplevelsen jag hade var Donna Tartts "Den hemliga historian". Olikt vad jag brukar läsa men den fängslade mig.

Jag lyssnar på: mest poddar, ibland böcker och numera ganska sällan musik. Favoritpoddarna är många, men bland annat The Creative Penn, The Bestseller Experiment, Skrivarpodden, Klotet i Vetenskapsradion, Skriv en Bestseller eller en annan bok (vilande), The Self Publishing Show, Planetary Radio mfl.

Förebilder: är bland andra Emelie Schepp, Renata Chlumska, Elon Musk

och min vän Frida Lygnegård.

Du hittar mig på Instagram och Facebook som @forfattaranneli