Om mig

Namn: Anneli Olsson

Årgång: 1980

Bor: i Uppsala sedan 2008

Mina rötter: Edsbyn, Hälsingland

Familj: man och tre barn. 

Intressen: skriva, läsa, lyssna på poddar och böcker, stjärnskådning (jobbar på att lära mig att hantera mitt teleskop), promenader, friluftsliv (vandring, skridskor, längdåkning, slalom), rymden...

Utbildning/tidigare erfarenheter: leg.arbetsterapeut, breddmagister i folkhälsovetenskap, konditorlärling. Läst någon entreprenörskaps- och marknadsföringskurs.

Yrke: driver företaget Rigel - virtuell assistent sedan hösten 2019 i vilket jag hjälper andra företag med administration, skrivjobb, sociala medier m.m. - helt på distans. 

 

Mitt skrivande tidigare: som liten skrev jag mycket på fritiden och älskade uppsatsskrivande i skolan.

2010 fick jag en distanskurs i 30-årspresent av min man - "Att skriva en roman". Sedan dess har jag skrivit till och från på mitt feelgood-manus Fritt fall. 

Mitt skrivande nu: Hösten 2019 skickade jag manuset till ett helt gäng förlag men ingen nappade. I december 2019 fattade jag det slutliga beslutet att jag startar eget förlag och kör på själv. En tanke jag haft ända sedan hösten 2018, men ville ändå prova lyckan hos förlagen. Under januari-april 2020 färdigställs manuset till en riktig bok och 13 juni 2020 släpper jag den till läsarna!

Ett nytt manus till en "stand-alone" påbörjades under mellandagarna 2018 och uppföljaren till Fritt fall är under utveckling.

Drömmar som barn: i "Mina vänner-boken" från barndomen står några ambitiösa drömmar uppspaltade:

- astronaut

- upptäcktsresande eller arkeolog

- författare 

Jag har väl lagt astronaut och arkeolog på hyllan men författardrömmen kunde jag visst inte släppa taget om. Upptäcktsresande vill jag nästan påstå att jag varit och blivit utan att tjäna några pengar på det förstås ...

Jag läser: helst pappersböcker och älskar pocketformatet. I stort sett alla genrer går hem hos mig (förutom skräck). 

Spänning, feelgood och biografier av spännande entreprenörer finns en viss förkärlek till. Den senaste större läsupplevelsen jag hade var Donna Tartts "Den hemliga historien". Olik det jag brukar läsa men den fängslade mig.

Jag lyssnar på: mest poddar, ibland böcker och numera ganska sällan musik. Favoritpoddarna är många, men bland annat The Creative Penn, The Bestseller Experiment, Skrivarpodden, Klotet i Vetenskapsradion, Skriv en Bestseller eller en annan bok (vilande), The Self Publishing Show, Planetary Radio mfl.

Förebilder: är bland andra Emelie Schepp, Renata Chlumska, Elon Musk.

Du hittar mig på Instagram som @forfattaranneli och på Facebook som Författaranneli

26_kronvallspixlar_200415_webb_1100px_sR

Foto: Karin Kronvall, Kronvalls Pixlar