- Anneli Olsson

Om mig

Namn: Anneli Olsson

Årgång: 1980

Bor: i Uppsala sedan 2008

Mina rötter: Edsbyn, Hälsingland

Familj: man och tre barn

Intressen: skriva, läsa, lyssna på poddar och böcker, rymden och stjärnskådning (med och utan teleskop), promenader, friluftsliv

Utbildning/tidigare erfarenheter: leg.arbetsterapeut, breddmagister i folkhälsovetenskap, konditorlärling. Läst någon entreprenörskaps- och marknadsföringskurs

Yrke: egenföretagare inom administration, sociala medier och frilansskribent för magasin

 

Mitt skrivande tidigare: som liten skrev jag mycket på fritiden och älskade uppsatsskrivande i skolan

2010 fick jag en distanskurs i 30-årspresent av min man - "Att skriva en roman". Sedan dess har jag skrivit till och från på mitt feelgood-manus Fritt fall. 

Mitt skrivande nu: Hösten 2019 skickade jag manuset till ett helt gäng förlag men ingen nappade. I december 2019 fattade jag det slutliga beslutet att jag startar eget förlag och kör på själv. En tanke jag haft ända sedan hösten 2018, men ville ändå prova lyckan hos förlagen. 

I maj 2020 släppte jag debutromanen Fritt fall och i juli 2021 kom uppföljaren i min feelgood-serie om den flygrädda resesäljaren Alva Bergman. 

Under 2022 kommer första delen i en ny serie att släppas i alla format i en ny satsning hos förlaget Saga Egmont. Så småningom kommer serien även ut internationellt via digital utgivning.

Podcast 2021: jag och min författarvän Stina Flodén startade Podden Skrivvänner i januari 2021 med tillhörande Facebookgrupp (samma namn) för skrivande personer. 

Drömmar som barn: i "Mina vänner-boken" från barndomen står några ambitiösa drömmar uppspaltade:

- astronaut

- upptäcktsresande eller arkeolog

- författare 

Jag har väl lagt astronaut och arkeolog på hyllan men författardrömmen kunde jag visst inte släppa taget om. Upptäcktsresande vill jag nästan påstå att jag varit och blivit utan att tjäna några pengar på det förstås ...

Jag läser: helst tryckta böcker för jag älskar känslan av att hålla en bok i händerna men är även periodvis en storkonsument av ljudböcker. Feelgood, spänning, fantasy och biografier om spännande personer hyser jag viss förkärlek för.

Jag lyssnar på: poddar och böcker. Favoritpoddarna är många, men bland annat The Creative Penn Podcast, The Bestseller Experiment, Skrivarpodden, vetenskapspoddar, Skriv en Bestseller eller en annan bok (vilande), The Self Publishing Show, Planetary Radio mfl.

Förebilder: är bland andra Emelie Schepp, Renata Chlumska, Elon Musk.

Du hittar mig på Instagram som @forfattaranneli och på Facebook som Författaranneli

26_kronvallspixlar_200415_webb_1100px_sR

Foto: Karin Kronvall, Kronvalls Pixlar