top of page

- Anneli Olsson

Mina böcker

Tända stjärnor

(inbundet, ljudbok, e-bok)

"Dina drömmar kan ta dig hela vägen till stjärnorna."

Vid nio års ålder har Karins livsdröm redan tagit form: hon vill bli astronaut och ge sig ut i rymden. Tjugofem år senare jobbar hon som robotingenjör på ett företag som samarbetar med både NASA och ESA. Hon är nära - men inte tillräckligt nära. Kommer tillfället någonsin att dyka upp?

 

När den europeiska rymdorganisationen plötsligt går ut med att de behöver tre nya astronauter tvekar Karin inte en sekund. Ivrigt påhejad av bästa vännen Emil och sin familj påbörjar hon den långa och svåra ansökningsprocessen. Vad ska hon göra om allt faller redan på läkarundersökningen? Kan det ligga henne i fatet att hennes pappa tampas med psykisk ohälsa? Hon är bara en av tiotusentals människor som vill åt de eftertraktade platserna. Ändå kan hon inte låta bli att hoppas. För kanske, bara kanske, finns det en chans att drömmen kan bli verklighet.

TÄNDA STJÄRNOR är en berättelse om vänskap, att övervinna svårigheter och att våga satsa på sin stora dröm.

Alva Bergman-serien (2020, 2021) 

Jag skriver också feelgoodserien om Alva Bergman och debuterade med Fritt fall  2020 på mitt förlag Tawera.

 

Uppföljaren Stormsteg kom 2021 och sista delen

Solkurvor 2022. 

 

Fritt fall

(pocket, ljudbok, e-bok)

"Att sätta förståndet och kanske livet på spel? Eller riskera att få leva med stämpeln feg lögnare i pannan?"

 

När resesäljaren Alva Bergman utsätts för en riktigt grisig dumpning av pojkvännen, kör hennes vinglande självkänsla rakt ner i diket. För att bevisa att hon inte alls är så feg och tråkig som han påstått, bestämmer hon sig för att följa med sin väninna på en långresa. Detta trots att Alva lider av grav flygrädsla och inte har satt sin fot på ett flygplan sedan hon var barn.
 
När väninnan får förhinder dras snaran åt än mer om Alvas hals. Ska hon ge sig av själv eller gömma sig hemma och låtsas inför alla att hon har rest? Hon har länge lyckats dölja vilken ovan resenär hon i själva verket är och har ingen lust att avslöjas nu. Alva ser ingen annan utväg än att kasta sig ut i en värld av nya platser och främlingar."

Stormsteg

(pocket, ljudbok, e-bok)

"Hur ska någon kunna lita på dig när du inte ens kan lita på dig själv?


Efter sin långresa och uppsägningen från jobbet på Far & flyg har Alva landat mjukt hemma i Gävle. Förhållandet med Erik blomstrar och hon har ett sommarjobb i en hotellreception. Till sin stora glädje får hon dessutom ett positivt antagningsbesked för studier till hösten. Livet är verkligen på rätt köl och det känns nästan för bra för att vara sant …


När Alva får ett minst sagt oväntat besök ställs allt på ända. Plötsligt befinner hon sig mitt ibland tilltrasslade relationer och är helt vilse. I sin mörkaste stund flyr hon kaoset till väninnan Benni i Oslo. Där samlar hon kraft och tar sats för att försöka städa upp i röran, samtidigt som det är dags att förhoppningsvis inleda ett nytt kapitel i livet."

Solkurvor

(pocket, ljudbok, e-bok)

Varför är det så komplicerat att gå sin egen väg när det är det enda rätt?

På relationsfronten är Alvas liv stabilt igen efter en turbulent höst. Trots det finns besvikelsen över att hon inte fått jobbet som reseledare på Rälsresor. Istället hägrar studier i någon månad och därefter väntar en osäker framtid. Sommarens planerade tågluff med pojkvännen är i alla fall ett glädjeämne medan hon hoppas på att få en idé om vad hon ska göra i sitt yrkesliv.

 

Under en efterlängtad helg i Stockholm med norska vännen Benni, får Alva ett oväntat jobberbjudande. När dörren till en potentiell ny karriär och ett stort äventyr slås upp på vid gavel finns det inget annat att göra än att kasta sig ut i det okända och hoppas på det bästa.


Solkurvor är den tredje och avslutande delen i feelgood-serien om Alva Bergman.

Läsarröster

Fritt fall

"Vissa böcker går bara inte att sluta läsa.

Fritt fall är en sådan."

/@boktokig

"Helt fantastisk bok!! Underbara reseskildringar, humor, ändlösa äventyr och roliga karaktärer."

/Bama

"Jag bara älskar denna debut!"

/Anne-Lie Högberg, författare

Stormsteg

"Du har lyckats igen Anneli! Underbara Alva. En varm, rolig och fantastisk bok. Nu vill jag bara läsa mer och mer. Du fångar upp karaktärer, dialoger och miljöer med en fantastisk inlevelse för mig som läsare. Serien om Alva rekommenderas varmt."

/Annika B Carlsson

"En riktig feelgoodpärla om svåra val, vänskap och romantik. Och med ett slut som gör att man direkt vill ge sig på nästa bok. Rekommenderas!"

/@bok.logg

"Stormsteg är en fantastisk uppföljare som är lika välskriven och medryckande som Fritt fall. Lättläst och nästintill omöjlig att lägga ifrån sig. Har du inte läst Fritt fall så har du två härliga böcker att se fram emot att läsa. Kan bara säga - läs dem!"

/@colourfulandcreativedesign

Solkurvor

"Vilken fin avslutning på serien. Synd att det var sista delen, för Anneli är så grym på att gestalta Alva och att skriva trovärdiga reseskildringar som får läsaren att känna som att den är med hela vägen. Älskade Annelis språk i de två första böckerna och nu har det om möjligt blivit ännu bättre. Tack så för att du låtit oss ta del av Alvas galna värld. Kommer sakna henne."

/Bama

"Serien knyts ihop vackert och dröjer sig kvar. Anneli har kittlat mina sinnen från första till sista meningen. Jag fylls av både läs- och skrivglädje när jag får följa med Alva ut på hennes resor och äventyr."

/Anna B

"Anneli har verkligen lyckats med denna serie. Dessa skratt och verkligen bladvändare!"

/Jeanette M

bottom of page